Setmana de la Sida al Centre Cívic


Amb motiu del Dia Internacional de la Sida ( 1 de desembre) el Centre Cívic Barceloneta i el Projecte APC proposa un seguit d’activitats que pretén fer reflexionar als Joves de la Barceloneta sobre la necessitat de viure la sexualitat de forma normalitzada i segura. L’activitat consisteix en les següents accions:

Que Si, Vida!? (Teatre)

La companyia de teatre Teatracció representarà aquesta obra que incideix en la prevenció del VIH/sida i la sexualitat-afectivitat de forma interactiva i divertida. L’activitat, adreçada a adolescents i joves de 14 a 18 anys, és una eina socio-educativa que promou el teatre i que troba la seva pertinència en la complementació dels programes i accions ja existents que promouen la millora de la salut i la prevenció.

La companyia utilitza el teatre com una eina de treball per tractar problemàtiques que d’alguna manera afecta a la població en general o col·lectius específics. És una eina socio-educativa dinamitzadora, d’apropament i treball en grup.

L’obra escenifica situacions relacionades amb la sida i les primeres relacions sexuals. La primera part és un espectacle de teatre còmic de 60 minuts; la representació serveix per introduir la problemàtica i “desdramatitzar” el tema tractat, suscitant qüestions en el públic objectiu.

La segona part s’obre el debat teatral amb l’escenificació d’una situació realista representant a dos joves que desitgen estar junts, però un d’ells no vol parlar del preservatiu... el conductor del joc convida als espectadors a proposar una solució.

Tallers de sexualitat: Associació Al-hannan

L’Associació Al-hannan planteja fer dos tallers d’educació sexual, un dirigit a adolescents (de 12 a 14 anys) i l’altre a joves (de 15 a 18 anys). En aquests tallers les educadores plantegen fer diferents dinàmiques de grup on es treballaran diferents temes com sexualitat i gènere, educació sentimental i sexualitat adolescent, educació en valors i habilitats per dir NO, dissidències de gènere i respecte a la diversitat sexual, mites i creences errònies entorn la sexualitat, sexe sense risc o pràctiques de risc.

A partir d’aquestes dinàmiques es vol establir una xerrada-debat on s’avaluaran els coneixements dels adolescents i dels joves que vinguin.