Hivern 2013: tallers intensius de cap de setmana

INTENSIU DE CONTACT ACROBÀTIC

Dissabte 9 de febrer de 10:30 a 14:30 i de 16 a 20h
Professors: Cia. Dos puntos más
Preu: 32,80 €
Un contacto extra-cotidiano a través del movimiento con los otros y sus cuerpos

Curs que fusiona les tècniques de la dansa contemporània, dansa contact, acrobàcia de terra, acrobàcia en parelles, improvisació i ioga, per al desenvolupament d’una forma de dansar original, arriscada, creativa i natural. Dedicat a aquells que volen divertir-se, explorar una mica més amb el seu cos i expressar el que senten a través dels moviments acrobàtics.

Més informació i inscripcions a formacio@civicbarceloneta


INTENSIU DE BUTOH
Dissabte 16 de febrer de 10:30 a 14:30 i de 16 a 20h
Professora: Cristina Pérez
Preu: 32,80 €
El taller està dirigit tant a professionals de la dansa i el teatre, com a amateurs de totes les edats. Treball d’experimentació basat en el Body Weather, mètode desenvolupat pel ballarí i mestre Min Tanaka. Es treballaran els principis generals, filosòfics i tècnics, mitjançant exercicis exploratoris i improvisacions que cerquen afinar la percepció de cada cos i el reconeixement d’hàbits i actituds mentals per tal d’obrir-nos a noves possibilitats expressives.


ENERGIES ALTERNATIVES
Dissabte 9, 16 i 23 de febrer de 11 a 14h
Professor: José Antonio Ferrera
Preu: 37 €
Durant el taller presentarem el projecte de “Nosolopaja” i veurem construccions de solucions bioclimàtiques. Ens introduïrem en conceptes com l’energia solar, “l’efecte hivernacle” i la construcció d’un forn solar. Veurem que una altra arquitectura és possible, estant a les nostres mans.


LABORATORI DE CREACIÓ
Dissabte 23 de febrer de 10:30 a 14:30 i de 16 a 20h
Professora: Helena Pellisé
Preu: 32,80 €
En el laboratori utilitzarem diferents eines per a la improvisació i la composició instantània, per tal d’aproximar-nos a diferents propostes-dinàmiques en moviment. Aquesta exploració la farem a través de pautes de moviment, de l’escolta de l’espai i del temps, així com del reconeixement de les necessitats del nostre grup. Desenvoluparem un procés de creació col·lectiu que s’enriquirà de l’intercanvi entre els participants. 


INTENSIU D’AIKIDO
Dissabte 2 de març de 10:30 a 14:30 i de 16 a 20h
Professor: Jordi Calvet
Preu: 32,80 €

Breu explicació teòrica de la història i la filosofia de l’Aikido i del seu fundador. Pràctica de centrament i unificació de cos i ment. Hara. Centre de l’èsser humà. Etiqueta i ritual japonesa.
Com treballar amb l’energia i sense força, la plàstica de l’Aikido i dinàmiques espacials amb dues o més persones. Analogies i metàfores de l’Aikido amb la vida quotidiana (relacions harmonioses). Treballarem, també, tècniques bàsiques i principis d’estratègies de combat.
Desplaçaments bàsics, ritme i so. Aprendre a caure. (Ukemis). Bokken i jo (armes de fusta de l’Aikido). Exercicis bàsics de control i katas.
Desarmament d’atac amb tanto (ganivet de fusta).


CUINA AMB ANEC I FOIE
Dissabte 9 i 16 de març de 12 a 14h
Professor: Manel Guirado
Preu: 16,40€ + 20 € de material

En aquest taller ens endinsarem en el món d'aquesta apreciada au des de diferents punts de vista (història, cria, gastronomia…) i proposarem algunes receptes de temporada a partir de les seves parts més apreciades: la cuixa, el magret i el fetge gras. 


TALLER DE COCKTAILS
Dissabte 9 i 16 de març de 18 a 20h
Professor: Manel Guirado
Preu: 16,40€ + 15 € de material

El cocktail té la fama de ser complicat i de requerir moltes ampolles i estris diferents. En aquest taller demostrarem, a partir de 4 licors bàsics, que podem ser els reis de la festa sense buidar-nos les butxaques.


INTENSIU D’ESCENOGRAFIA
Dissabte 16 de març de 10:30 a 14:30 i de 16 a 20h
Professor: Josep María Vivas
Preu: 32,80 €

1. Partim de l’exposició de nocions relatives a la poètica de l’espai, d’utilitat per experimentar amb la comunicabilitat de la imatge escenogràfica.
2. La lectura d’una petita peça de teatre, que ens aproximarà a conceptes bàsics del decorat escènic.
3. Es treballarà en propostes de disseny escenogràfic, personal o en grup, amb la finalitat de produir un material gràfic de tècnica lliure, a través del que explicar el projecte.


COS I GESTALT. EMOCIONS I CREATIVITAT A TRAVÉS DEL MOVIMENT
Dissabte 16 de març de 10 :30 a 14 :30h
Professora: Paula Mariani
Preu: 16,40 €

Explorarem les emocions bàsiques per incorporar les seves qualitats i poder gestionar-les de manera creativa en la vida quotidiana i a la dansa.
L’obertura, és a dir, el moviment del cos a l’espai mobilitza l’hemisferi dret i "obre la porta" a les emocions i les associacions que tenen que completar-se amb un pertinent feedback verbal. El treball no anima a dominar les emocions i reduir-les a l’esclavitud, només tracta de conèixer-les millor convertint-les en amigues nostres.