Estiu 2013: Cinema de Dones a la Fresca

Us esperem demà dimecres 24 de juliol a les 21:30h, al davant del Centre Cívic Barceloneta (C/Conreria 1-9), a la darrera sessió del cicle Cinema de Dones a la Fresca.

21:30 – 22:30 L’Herència. Protagonitzada per el Grup de Cinema del Casal de Gent Gran Barceloneta i dirigida per MªCarmen Rivera i Roberto Bonomo, 2013. 58 min
L’Herència és l’última producció del Grup de Cinema del Casal de Gent Gran Barceloneta format majoritàriament per dones grans, entre 70 i 94 anys, que inicialment es va crear per a fer teatre, però que per les dificultats d’aprenentatge del text va optar per fer seqüències més curtes i gravar-les en cinema. Des de l’inici de l’activitat al 2002, el grup ha realitzat nombrosos llargmetratges, curtmetratges i videoclips. Presentació a càrrec de Roberto Bonomo, del Grup de Cinema del Casal de Gent Gran Barceloneta.

22:30 – 22:40 Transmissions. Marta Vergonyós, 2012. 10 min
Projecte iniciat en 2011 per l’artista Marta Vergonyós amb la voluntat de documentar l’acte de transmissió del saber de la genealogia femenina entre àvies i nétes. Presentació a càrrec d’Anna Sanmartí i Marta Vergonyós, directores.

22:40 Memorias, norias y fábricas de lejía.
María Zafra. 2010, 17 min.
A “Memorias, norias y fábricas de lejía”, les imatges de la felicitat, les úniques que permet el cinema domèstic, s’enfronten a una narració oral sobre la migració dels treballadors del camp andalús als centres industrials de Catalunya. Un assaig sobre la migració, la memòria i la inaccessibilitat a l’auto representació.
http://mariazafra.wordpress.com/al-bano-maria/memorias_norias/

23:00 -00:00 As Silenciadas
. Pablo Ces. 2010, 66 min
“As silenciadas” és un documental històric que recupera històries de vida, contextualitzades, de nombroses dones que van estar en la clandestinitat o recolzar des de la plana el moviment guerriller. Per defensar-lo, van ser durament represaliades: mort, presó, tortura física i psicològica, desterrament, exili … El seu paper va ser fonamental en la supervivència d’aquest moviment de resistència.
http://www.silenciadas.es/