Tardor 2013: Dansa. Convocatòria oberta al CIM (Cicle Improvisació en Moviment)

CONVOCATÒRIA CIM

El Centre Cívic Barceloneta obre convocatòria de presentació de projectes de recerca i creació en dansa improvisació pel CIM (Cicle Improvisació en Moviment) que tindrà lloc del 30 de gener al 2 de febrer de 2014.

El Centre Cívic Barceloneta amb la col·laboració de la ballarina i improvisadora Helena Pellisé, organitza un cicle en el que es mostraran peces d’improvisació en moviment.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA:

-Podran participar-hi creadors independents o col·lectius de dansa que treballin la pràctica de la improvisació com a creació artística, amb propostes escèniques d’improvisació que tinguin com a eix central el cos.

-Cada persona pot presentar tantes propostes com vulgui sempre que la composició del grup sigui diferent.

-Les propostes poden ser estrenades o inèdites, sempre que el treball escènic consisteixi en alguna estratègia de composició instantània.

-La durada de la proposta ha de ser entre 5 i 25 minuts.

-L’escenografia ha de ser mínima.

- Es valoraran:
  • Les propostes creades pel cicle, amb una estructura sòlida, que tinguin implícita una recerca i que es puguin adaptar a l’espai escènic i les condicions tècniques de la sala.
  • Els creadors amb una trajectòria professional dins el sector de la dansa contemporània que treballin la improvisació com a recerca i creació artística.


Hauran d’enviar la següent informació a dansa@civicbarceloneta.com abans del 30 de novembre 2013:

  • DVD o enllaç del vídeo del projecte o d’altres treballs escènics d’improvisació propis com a referència (ha de ser una filmació d’un plànol seqüència sense editar)
  • Dossier del projecte, currículum dels participants.
  •   Necessitats tècniques.


Acabat el termini d’entrega es farà una selecció per part de la responsable del projecte de dansa del Centre Cívic Barceloneta i de l’Helena Pellisé. Es comunicarà personalment la resolució a tots els participants.

Les propostes sel·leccionades seran programades a una de les dues nits d’improvisació a escena del CIM, que tindran lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2014 a la Sala d’Actes, a les 20h. Les nits seran compartides entre varies propostes, segons la seva durada.

El centre compta amb un tècnic de llum i so, que farà una il·luminació general en base a les característiques de les peces sel·leccionades. S’hauran de compartir els recursos de la sala amb les altres propostes sel·leccionades que siguin programades pel mateixa dia.

Les peces sel·leccionades rebran un suport econòmic a determinar per la organització.

Es coordinarà, segons la disponibilitat de la sala, un assaig tècnic durant el mateix dia de la mostra.

El centre es reserva el dret d’enregistrar en foto i vídeo els treballs presentats i a utilitzar els registres visuals obtinguts per fer difusió de les activitats.