PRIMAVERA 2016: MÚSICA-BCN. Cicle de concerts

Continuem el viatge sonor a través dels segles amb nous concerts que ens proposen un recorregut pels estils més representatius de la història de la música: de l’òpera a la música llatina, del flamenco a les bandes sonores, del blues al pop. 

Uns concerts propers i comentats, en què públic i músics de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) interactuen en un ambient que ens trasllada tant a un tablao com al cinema, a una sala de ball com a una de concerts. En definitiva, ens acosten al context en què la música va ser composta i ens conviden a sentirla amb la passió que va despertar a cada moment. 

Amb el tercer cicle de MÚSICA►BCN tornarem a viure la música des de dins, ens deixarem endur per les històries i les emocions que amaga i desgranarem els secrets més curiosos i atractius de les seves obres. 
Hi esteu tots convidats!

Dijous 7 d'abril a les 19.30h. DEL BLUES AL POP
La revolució de la música popular

Quines són les influències de la música que escoltem avui dia? En aquest concert coneixerem els grups i els estils que més han influït en la música actual i també quines eren les músiques de moda d’altres èpoques i com es vivien. El concert ens portarà a un ahir molt proper i ens farà posar els peus en un avui ben actual.

Àlex Delgado, veu
Aitor Franch, saxo
Guillem Torné, guitarra
Nicolás Mellon, baix elèctric
Xerach Peñate, bateria

Coordinació: Ignasi Zamora, professor de baix elèctric, improvisació de la música moderna i combo al Departament de Jazz i Música Moderna de l’Esmuc


Dijous 21 d'abril a les 19.30h. EL TOQUE I EL CANTE A TRAVÉS DEL TEMPS
El flamenco a l’edat d’or i l’evolució de la guitarra flamenca

Apropem-nos al tablao i descobrim elscantaores i palos del flamenco de l’edat d’or i quina ha estat l’evolució de la guitarra flamenca en la història d’aquest estil: des de Sabicas, Montoya, el Niño Ricardo o Paco de Lucía com a pilars de la guitarra flamenca, fins a la Niña de los Peines, Valderrama o Vallejo en el cante.
Amb aquesta actuació ens desgranaran grans noms de la història del flamenco.

Rosalía, cante
Marc López, guitarra
Juan Antonio López Moya, guitarra