TARDOR 2018: ARTS VISUALS

Del 22 de novembre al 4 de gener

Exposició “El cos”. A cura del Col·lectiu Minerva
Inauguració dijous 22 de novembre a les 19.30h. Acció inaugural del Col·lectiu Minerva

Les creadores de Gràcia ens conviden a una reflexió sobre el cos a través de diverses perspectives i disciplines artístiques com la fotografia, la pintura, l’escultura, el clown o la poesia.
El cos, i sobretot el cos de les dones, ha estat sempre un motiu recurrent a la història de l’art. Ha estat i és un espai on s’han exercit violències, un motiu social que ha justificat discriminacions, desigualtats i pors. Tanmateix, a la vegada, el cos pot esdevenir un espai per a la reivindicació, la subversió, l’empoderament i la lluita. El cos és un espai pel plaer, per la vida, per l’acció i el moviment. Ens identifica, diversifica i ens fa ser.
Les creadores de Gràcia experimenten amb aquesta temàtica denunciant les violències viscudes, reivindicant les seves identitats o resignificant la manera de concebre el cos i de veure’ns a nosaltres mateixes.

Artistes: Josefina Altés i Campà, Mercè Amat, Rosa Maria Arrazola, Montse Cosidó, Jéssica de Pqno...Handmade Designs, Carmen G. Junyent, Melania Garbú, Imma Garcia, Victòria Ibars, Dolors Just, Rosa Obiols, Judith Pellicer, Marta Pérez​​, Marisa Ramon, Carme Ripoll, Mercedes Rodríguez, Sara Rodríguez, Alba Tor, Teresa Vergès Adrià, Merche Ochoa.

Amb la participació del grup de veïnes del taller "La Màgia del Cos". Conduït per Nathalie Gautier, amb Cinta Cortés, Elisabet Montoya, Maribel Tramullas, Mari Carmen Rivas, Andrea Graziano, Núria Folch i Josefa Prieto.

Dimecres 12 de desembre a les 19h. “Minerves en acció”
Les creadores de Gràcia ens conviden a compartir amb elles un espai on la creativitat és a flor de pell. Un espai multidisciplinar on hi tenen cabuda tantes formes artístiques com creadores integren el projecte. Una tarda plena d'històries ben explicades, música, poesia, teatre i moltes sorpreses més!


Divendres 23 de novembre de 18 a 19.30h. “Recorregut pel Cos”. Visita guiada + taller de collage amb infants de 9 a 15 anys del Casal Infantil i Franja Barceloneta.
Com es veuen les dones a elles mateixes? De quina manera afecten el masclisme i la violència a l'autopercepció i a l'autoestima? Podem transformar-ho a través de l'art? En aquesta visita guiada veurem de quina manera les violències i els masclismes afecten les dones tot analitzant algunes de les obres de l'exposició i coneixerem com podem revertir aquesta mirada i els nostres imaginaris a través de l'art. 

Activitats programades en el marc del 25N –Dia Internacional contra la Violència vers les Dones-

#labarcelonetaesmou Propostes culturals que cerquen una relació més directa amb el barri

#dona Programació cultural en clau de gènere

Sara Rodríguez González