TARDOR 2016: CONVOCATÒRIA ART I DONA 2016-2017

SENSEFILS
A cura de Carla Bossi
Exposició Art i Dona- Març 2017
Convocatòria oberta a artistes de totes les disciplines

Convocatòria oberta a propostes artístiques que qüestionin les premisses de la Maternitat en relació a la realització de la dona i com a deure de gènere, que plasmin mirades sobre les dones que han triat no ser mares, que reflexionin sobre l'Instint Maternal a la societat actual. És un fenòmen biològic, un mite o un mandat social?

Enviament de propostes fins dimecres 23 de novembre a artidonas@gmail.com
2ª convocatòria fins el 31 de gener

Bases de la convocatòria:
Descripció de l'obra / projecte (arxius en word) max 20 línies
Fitxa tècnica: títol, any, mida i tècnica
Imatge de l'obra (fot, vídeo o esbós gràfic)
Breu CV (max 20 línies)
Fitxa de l'artista: nom i cognoms, email, mòbil web/blog

Aquesta exposició intenta contrarestar l'hegemonia de la maternitat amb la voluntat d'elegir ser mare. A l'actualitat predomina una visió "romàntica" de la maternitat en contraposició a "l'egoisme" de qui no vol criar. Es té accés a la pluralitat de discursos per elegir ser mare així com es tria una carrera professional? El nostre entorn ho accepta? Perquè s'ha de justificar la decisió de no tenir fills i mai la de tenir-los? Existeix l'instint maternal o és un mandat social? Només les mares assoleixen qualitats com protegir, donar, estimar il·limitadament o és una qualitat propiament femenina?

Quines són les pors a l'hora d'elegir no ser mares? Les dones ens enfrontem a la solemne i emotiva decisió de no gestar, associada a la nostra curta vida reproductiva en contraposició amb la dels homes. Trien ells també la seva paternitat? Se'ls considera de manera diferent si es neguen a la seva funció biològica/social? Aquesta exposició cerca ser un pols actual de mirades, prejudicis, beneficis i pors de la NO maternitat.