HIVERN 2017: ARTS VISUALS

Exposició: ESTRATÈGIES FATALS VOL3
"El futbol és política"
A cura de Sent i Crea
Del 12 de gener al 3 de febrer 

"El futbol és política" vol obrir un diàleg entre els orígens del futbol i com s'ha transformat en un espectacle corporatiu, on els valors i els nacionalismes com a bandera, amaguen certs conflictes econòmics, socials i polítics.
Es tracta d'un recorregut col·lectiu que mostra la forma d'entendre el futbol a través de la política i els mitjans audiovisuals.

Dijous 12 de gener a les 19.30h. Accions inaugurals i pica pica de benvinguda.
Entrada lliure.

Distingim quelcom real del simulacre? Com deia Baudrillard: "El simulacre no és el que amaga la veritat. És la veritat la que amaga que no hi ha veritat. El simulacre és veritable”.

A partir d'aquesta premisa, analitzem com en un estadi de futbol s'escenifiquen vivències que formen part del nostre imaginari col·lectiu, on es barregen continguts identitaris com l'estil de jugar, el color de la samarreta, la socialització de l’equip i de l'objectiu de guanyar (per identificar-se i sentint-se més fort individualment). Tot plegat sota el paraigües d'uns desitjos que freguen amb les creences religioses.

Analitzarem la banalització que s'amaga darrera dels equips punters per interessos econòmics multinacionals, però també defensarem la notorietat que en alguns moments han tingut personatges del futbol per transformar la societat fent-se resò de la seva popularitat.