HIVERN 2017: Agenda 8 de març. Dia Internacional de la Dona

Exposició SENSEFILS a cura de Carla Bossi de TXTarte

Del 9 al 31 de març
Inauguració: dijous 9 de març a les 19.30h. Acció inaugural de Vera Livia

Aquesta exposició intenta contrarestar l'hegemonia de la maternitat amb la voluntat d'elegir ser mare. A l'actualitat predomina una visió "romàntica" de la maternitat en contraposició a "l'egoisme" de qui no vol criar. Es té accés a la pluralitat de discursos per elegir ser mare així com es tria una carrera professional? El nostre entorn ho accepta? Perquè s'ha de justificar la decisió de no tenir fills i mai la de tenir-los? Existeix l'instint maternal/paternal o és un mandat social? Només les mares assoleixen qualitats com protegir, donar, estimar il·limitadament o és una qualitat propiament femenina?

Quines són les pors a l'hora d'elegir no ser mares? Les dones ens enfrontem a la solemne i emotiva decisió de no gestar, associada a la nostra curta vida reproductiva en contraposició amb la dels homes. Trien ells també la seva paternitat? Se'ls considera de manera diferent si es neguen a la seva funció biològica/social? Aquesta exposició cerca ser un pols actual de mirades, prejudicis, beneficis i pors d'una vida sense fills.

Artistes: Aina Dorna Duch, Albert Álvarez Marsal, Alison Buchanan, Ana Torres Izquierdo, AnneCecileSurga, Claire James Dupain, Clara Trucco, Francesc FustéSaus, Goretti Pascual, SaedSalloum, Laia Albert, Laura Izquierdo, Llorenç Mas, Magdalena Serna, Malena Méndez, MariaBrex, MariaColuccelli, María Pérez Gil, Maria José Cano Enríquez, Colectivo OMBRA, Miguel Canseco, Noelia Reyes, Noelia RomásIamas, Noemí Conesa, Paloma Rodríguez, Paola Idrontino, RinatSchnadower, Silvina Merino, Zab, MariaFustéSaus, Ana Núnez Rodríguez, Trinidad Castillo.


Dimecres 22 de març a les 19h / "SENSEFILS" EN VIU. Preu: gratuït
Performance de Clara Trucco “Custodia compartida”, d’Eloisa Alquati “Costuras” i de Valeria Ballerini

Dissabte 25 de març a les 17.30h / Xerrada-Debat “SENSEFILS”. Preu: Gratuït
Necessària reserva prèvia al 93 256 33 00
Amb la participació d’Orna Donath, socióloga, investigadora i autora de “Madres Arrepentidas” i de Bruna Álvarez, antropòloga social i cultural especialitzada en Maternitat: decisions i dilemes a Catalunya

Dijous 30 de març a les 18.30h / Visita guiada i estrena del vídeo de Carla Bossi i Raquel Quesada amb la Barceloneta. Preu: gratuït

Proposta programada en el marc del 8 de març DIA INTERNACIONAL DE LA DONA