PRIMAVERA 2020: DANSA

Si ets un creador/a multi-task i vols descobrir eines per definir, calendaritzar, cercar recursos i mercats, i projectar la mobilitat de la teva creació t'oferim aquest curs teòric, pràctic i gratuït.

EINES PER A LA DEFINICIÓ I GESTIÓ D'UN PROJECTE D'ARTS EN VIU amb PAU ESTREM, gestor cultural i director artístic del DANSEU FESTIVAL

4 sessions: 25 i 27 de maig i 3 i 8 de juny de 16h a 17.30h

Passar de tenir una idea a realitzar un projecte requereix un procés i mètode d’anàlisi per tal de definir les necessitats específiques i organitzar i accionar en conseqüència. Durant les sessions farem una vista general sobre la línia temporal d’un projecte artístic, focalitzant en entendre aquells apartats essencials per al correcte desenvolupament i per a identificar el context específic/idoni per al nostre projecte.

TEMARI

De idea a projecte:

- Idea: anàlisi i definició. Objectius. Públics.
- Projecte: concepte. Potencialitats i viabilitat. Valor.
- Línia temporal. Preproducció/producció/postproducció.
- Equip humà. Infraestructura.


Gestió de pressupost. Fons de finançament. (anàlisi del sector, mercat cultural):

- Introducció general al pressupost. Distribució dels recursos.
- Relació/negociació amb coproductors, col·laboradors, residències, etc.
- Possibles vies de finançament i calendari adequat en relació amb al panorama cultural; entitats públiques (Generalitat, Ajuntaments, Diputacions, festivals, fires, xarxes i circuits de distribució), entitats privades o semiprivades (teatres, centres de producció, sales, empreses), ajuts a la cultura (subvencions, coproduccions, ajuts i premis, mecenatge, col·laboracions).

Pla d’explotació:

- Estratègies de mobilitat.
- Distribució. Perfil del comunicador.
- Exercicis de comunicació: speeddating.
- Internacionalització.
- Estudi i presentació dels projectes propis dels participants.


Proposta gratuïta. Places limitades! || Inscripcions: Del 14 al 21 de maig. Apunta-t’hi online a: https://inscripcions.civicbarceloneta.com // Les inscripcions online s’obriran a les 10h del dia 14 de maig.

Les sessions es realitzaran via Zoom. T’enviarem un correu electrònic un parell de dies abans de l’inici de cada taller, amb les indicacions per a poder connectar-te.