TARDOR 2016: DANSA I DONA

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, el Centre Cívic Barceloneta ens proposa el cicle “Dansa i Dona”, amb la programació de diversos espectacles gratuïts que a través de la dansa i la performance reivindiquen l’espai d’allò femení, posen de manifest la fortalesa i constància de la dona en el dia a dia, i donen veu a les pròpies protagonistes per dir “prou” a les violències masclistes.

Dijous 24 de novembre a les 20h, la sala d’actes del CCBarceloneta acollirà una nit de dansa contemporània amb les peces “FEVO” de Beatriz Vergés i “ELLAS” de Noelia Rúa. Els espectacles posen com a eix el treball d’investigació i de creació entorn el cos de la dona i la feminitat; el primer, destacant la recerca personal de la creadora per dibuixar amb el cos l’ocupació de l’espai femení, i el segon, accentuant la bellesa de la coreografia.

Divendres 25 de novembre a les 11.30h, LABUENA COMPAÑÍA presentarà “La dona del sac”, una acció itinerant interpretada per Arantza López, amb l’assistència artística de David Franch.

100 kg de sorra lligats a una intèrpret com a metàfora del pes que arrosseguen les dones. Ella segueix caminant, tirant endavant. Una acció poètica i visual, una imatge d’allò que el món no s’atreveix ni anomenar. Un recull de testimonis que fan visibles les dificultats que es troben les dones pel fet de ser-ho.